Naxos Island Tours
englishGreek
Επικοινωνία
Εκδρομες
Υπηρεσίες
Εταιρεία

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

NAXOS ISLAND TOURS

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ

Ναός Δήμητρας στο Σαγκρί : Φτάνουμε στο Σαγκρί όπου βρίσκεται ο αναστηλωμένος Ναός της Θεάς (6ος αιώνας π.Χ.) με το αντίστοιχο μουσείο.

Δαμαλάς : Επισκεπτόμαστε το εργαστήριο αγγειοπλαστικής & το παλιό ελαιοτριβείο.

Χαλκί : Συνεχίζουμε στο Χαλκί όπου γνωρίζουμε το “αιωνόβιο” αποστακτήριο Κίτρου (από το 1896) και κάνουμε μια βόλτα στο όμορφο χωριό.

Παναγιά Δροσσιανή : Μια από τις αρχαιότερες εκκλησίες των Βαλκανίων. Εντυπωσιάζει με το μικρό της μέγεθος και με τις τοιχογραφίες της του 6ου αιώνα. Ουσιαστικά είναι ένα σύμπλεγμα τεσσάρων εκκλησιών με την τοιχογραφία των δύο Παντοκρατόρων που κοσμεί τον κεντρικό της τρούλο.

Απείρανθος : Συνεχίζουμε στην Απείρανθο , κάνοντας μια στάση στο αρχαιολογικό και λαογραφικό μουσείο . Ενδείκνυται για βόλτα & φωτογράφηση στα σοκάκια.

Απόλλωνας : Τελευταία στάση στον Απόλλωνα & επίσκεψη στο άγαλμα του Κούρου. Στο δρόμο για την επιστροφή συναντάμε τον Πύργο της Αγιάς & το χωριό Εγγαρές.

ΑΡΩΜΑ ΝΑΞΟΥ

ΑΡΧΑΙΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ-ΚΟΥΡΟΣ ΜΕΛΑΝΩΝ :  Στον δρόμο για τις Μέλανες, βλέπουμε  το αρχαίο ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ και βλέπουμε τον ημιτελή Κούρο των Μελάνων του 6ου αιώνα π.Χ

ΚΥΝΙΔΑΡΟΣ : Η περιοχή του Κυνίδαρου φημίζεται για το λατομείο μαρμάρου όπου υπάρχει και δυνατότητα φωτογράφισης.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ: Mοναδικό σταυροδρόμι του νησιού με υπέροχη θέα, όπου υπάρχει και δυνατότητα φωτογράφισης.

ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΑ-ΕΝΑΕΡΙΟΣ : Kαθ’ οδόν για την Παναγία ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΑ, βλέπουμε τον Eναέριο,  μοναδικό  βιομηχανικό έργο του 1924-1927 τρόπος μεταφοράς του  ορυκτού πετρώματος της Νάξου, της Σμύριδας κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα. Καταλήγουμε στην Παναγία ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΑ, ένα από τα πιο σημαντικά προσκυνήματα του νησιού. Από εκείνο το σημείο απολαμβάνετε απίστευτη θέα των Μικρών Κυκλάδων και του μεσαιωνικού οικισμού της Ατσιπάπης ο οποίος χρονολογείται τον 8ο-9ο  αιώνα.

ΣΜΥΡΙΔΟΡΥΧΕΙΑ : Θα ζήσετε την μοναδική εμπειρία να επισκεφθείτε ένα πραγματικό ορυχείο, με συνοδεία ειδικού, φυσικά!

ΚΟΡΩΝΟΣ : Συνεχίζουμε στην  γραφική Κόρωνο. Ενδείκνυται για βόλτα, φωτογραφίες στα σοκάκια και θα έχουμε στάση για φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα με τοπική κουζίνα και ζωντανή νησιώτικη μουσική.

ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΣ : Kάνουμε μια μικρή βόλτα στην Απείρανθο , το μαρμάρινο χωριό, μέχρι την πλατεία του χωριού.  Ενδείκνυται για φωτογραφίες στα σοκάκια.

ΜΟΥΤΣΟΥΝΑ : Tελευταία στάση στο λιμάνι της Σμύριδας  όπου μπορείτε να απολαύσετε μπάνιο στα πεντακάθαρα νερά και στάση για καφέ.

Στον δρόμο της επιστροφής συναντάμε το κεφαλοχώρι Φιλώτι και το Χαλκί

HIDDEN NAXOS

Η Ανατολική ακτή του νησιού για τους τουρίστες είναι απλώς ένα μακρινό σημείο στο χάρτη. Για τους “ταξιδιώτες” είναι αγαπημένος προορισμός με αυθεντικό χρώμα και άρωμα Νάξου…
Κατηφορίστε μαζί μας τον δρόμο της Σμύριδας μέχρι το λιμάνι της Μουτσούνας ακούγοντας παλιές ιστορίες για την ζωή των “Σμυριδοχωριών”. Πιείτε τον καφέ σας στο νοσταλγικό λιμάνι απολαμβάνοντας τη θέα των Μικρών Κυκλάδων. Κολυμπήστε στην Ψιλή Άμμο, μία από τις καλύτερες αλλά και λιγότερο “πατημένες” παραλίες του νησιού. Εκπλαγείτε από την διαφορετικότητα του τοπίου όταν αντικρύσετε από ψηλά τον γαλήνιο κόλπο του Πανόρμου με τους φοίνικες.
Στο Νοτιοανατολικότερο άκρο της Νάξου έχετε την ευκαιρία να δείτε την προϊστορική ακρόπολη του πανόρμου και να εξερευνήσετε με καΐκι την θαλάσσια σπηλιά της Ρίνας. Ετοιμαστείτε για βουτιές και καταδύσεις σε ένα σημείο προσβάσιμο μόνο από τη θάλασσα!

Hidden Naxos - Μουτσούνα
Hidden Naxos tour
Hidden Naxos tour
Hidden Naxos tour

  Naxos ISLAND TOURS

Περιοχή:
Νάξος, Κυκλάδες, 84300

Αποστάσεις:
5 λεπτά από το λιμάνι

Λειτουργία:
Ανοιχτά όλο το χρόνο

Στοιχεία Επικοινωνίας
Χώρα Νάξος
0030 22850 22 002
naxos_island_tours@hotmail.com
facebook/naxosislandtours

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
Ημερομηνία
Αριθμ. Ατόμων