Το καρναβάλι της Σκυριανής Αποκριάς είναι ένα από τα πιο αυθεντικά,
παραδοσιακά και ενδιαφέροντα έθιμα της Ελλάδος ,που παρέμεινε αναλλοίωτο στο πέρασμα των αιώνων .
Το έθιμο ξεκινά με την έναρξη του τριωδίου και διαρκεί έναν περίπου μήνα.
Κάθε Σαβ/κο τα σοκάκια της Σκύρου πλημμυρίζουν από τον ήχο των κουδουνιών και ξεσηκώνουν Σκυριανούς και επισκέπτες, σε γλέντι και ξεφάντωμα.
Οι ομάδες των παραδοσιακά μεταμφιεσμένων αποτελούνται από τον πρωταγωνιστή της ομάδας τον «γέρο» που φορά μαύρη κάπα και είναι ζωσμένος με κουδούνια , την «κορέλα» ,άντρα η γυναίκα ντυμένους με γυναικεία παραδοσιακά ρούχα και τον «φράγκο» ,ντυμένο με Ευρωπαικά ρούχα «φράγκικα».
Το αποκορύφωμα των αυθόρμητων αυτών εκδηλώσεων πραγματοποιείται
το τελευταίο τετραήμερο των Απόκρεων ,ξεκινώντας την Παρασκευή το βράδυ έως την Τρίτη το πρωί.
Παρασκευή και Σάββατο διασκεδάστε με την ψυχή σας και παρασυρθείτε από τους ήχους των κουδουνιών που δίνουν τον ρυθμό της ολονύχτιας διασκέδασης .
Την Κυριακή γελάστε με την «Τράτα»,έθιμο του καρναβαλιού, με απαγγελίες σατυρικών στίχων που παρωδούν την καθημερινότητα του νησιού και τα σημαντικότερα γεγονότα που έλαβαν χώρα ,την χρονιά που πέρασε .
Την Καθαρά Δευτέρα ,ο χορός και τα τραγούδια στην κεντρική πλατεία και τα σοκάκια της Χώρας ,θα διαρκέσουν μέχρι την Τρίτη το πρωί με την συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων .
Η Απόκρια στην Σκύρο αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα και μία αφορμή για επίσκεψη στο νησί.

Πως θα έρθετε : Ακτοπλοικώς, το Ferry boat Αχιλλέας , θα σας μεταφέρει από την Κύμη στο λιμάνι της Σκύρου γρήγορα και οικονομικά.
Τηλ επικοινωνίας 2222022020 – 2222091600
www.sne.gr

Αεροπορικώς από Αθήνα με την Aegean www.aegeanair.com
και Θες/νικη με την Sky express www.skyexpress.gr